vraag over nieuwe ontsteking

ntt97

Member
er word nu een nieuwe ontsteking geplaatst in m'n scooter. Als ik geen accu erin heb en een eventuele defecte spanningsregelaar, kan dit dan schade opleveren bij het naar huis rijden of al bij het starten in de werkplaats?
of kan de cdi/bobine de spanning via de massa kwijt of via een defecte spanningsregelaar en de massa?
 
Advertisement - register to remove this

Als het een oude model scooter is, is de accu niet perse nodig.. Alleen sommige elektrische delen zullen dan niet meer werken.

Een defecte spannings regelaar is in prenciepe ook niet zo heel erg (je verlichting zal het hoogstens raar doen) (maar dit licht eraan wat er mis mee is)

Als de defect spannings regelaar het probleem heeft dat hij de spanning niet constant houd kan het gebeuren dat er een paar lampen kapot kunnen springen (bij het geval van teveel spanning / ampere)

Bij te lage spanning of lekstroom heb je opzicht geen probleem.. Verlichting zal dan hoogstens raar doen..

Als je er mee naar huis rijd, doe dit het liefst dan overdag (zodat je geen verlichting nodig hebt)

Overigens in het donker bij slechte verlichting zou je wel eens zomaar een boete kunnen krijgen als de politie je ziet rijden met defecte verlichting (weet haast zeker dat je dan aan de kant word gezet)
 
Bij een AC (wisselspanning) ontsteking is het geen probleem. Bij een DC (gelijkspanning) ontsteking is het niet aan te raden. Heb meerdere keren gezien dat daardoor de stator is gesneuveld. In ieder geval de spanningsregelaar niet weglaten, accu zou je eventueel nog wel weg kunnen laten. Maar liever niet....
 
Back
Top