Howto Ludix ontluchten

Zinderdagata

New Member
Heb laatst een nieuwe remklauw onder m’n ludix gezet omdat de vorige vastliep. Leiding hing een tijdje los, laatst dus hele ding ontlucht maar geen remdruk. Zuigers bewegen niet, geen weerstand met indrukken, remvloeistof stroomt wel uit ontluchtingsnippel.
 
Advertisement - register to remove this

Ik denk dat het niet goed is gegaan met ontluchten. .

Doe een transparante, goed passende slang op de nippel en doe de andere uiteinde vd slang in een doorzichtig potje. Vul het potje met een beetje remvloeistof zodat het uiteinde van de slang goed onder het niveau van de remvloeistof in het potje zit. Regelmatig reservoir bijvullen want als je te laat bent zit er weer lucht in de leiding. De hendel indrukken (druk de hendel ook niet super hard tegen de aanslag om beschadiging vd cupjes te voorkomen) en dan pas de nippel los draaien, nippel weer vast en dan pas weer de hendel loslaten. Als het goed is zie je in de slang luchtbellen. In het begin misschien alleen lucht maar uiteindelijk zie je vloeistof met luchtbellen. Dit blijf je doen (kan echt wel een paar keer de reservoir vullen duren) tot dat er geen bellen meer in de slang te zien zijn.
Als het reservoir helemaal leeg is geweest kan het zijn dat het ontluchten in het begin moeilijk gaat. Je zou dan kunnen proberen om de reservoir te vullen en de nippel los te draaien en dan de hendel lang half aan te trekken zodat mbv de zwaartekracht wat vloeistof in het pompje van de hendel loopt.
Als er geen lucht meer in het systeem is kun je de reservoir bijvullen. Als je nwe remblokken hebt gemonteerd dat tot max vullen. Zo niet dan is het afhankelijk van hoever je blokken versleten zijn. Maar zeker niet tot max vullen want dan krijg je weer problemen als je nwe blokken gaat monteren.
 
remvloeistof stroomt wel uit ontluchtingsnippel.
Als deze zonder luchtbellen eruit stroomt als je het hendel inknijpt , kan het zijn dat je hoofd cilinder inwendig lekt , als deze druk moet leveren , om de zuigers naar buiten te drukken . Door het openen van je ontluchtings nippel , hoeft hij deze druk niet te leveren , en stroomt de olie eruit.
 
Back
Top