Gy6 start koud niet/slecht

Fabian-073

New Member
Hoi, ik heb afgelopen zomervakantie voor de leuk een retro opknap scooter gekocht. Deze startte eerst niet en bleek na wat hulp van vrienden en familie aan de CDI en kabelboom te liggen. Dus, cdi vervangen. Startte (ook koud) redelijk snel, na een paar keer kicken liep die wel. Nu dus na een week wil die eigenlijk niet echt starten? Laatste keer lukte het na laten we zeggen 50 keer kicken. Scooter komt uit 2008 en heeft 8000 km gereden (wel meer dan 7 eigenaren dus mss teller vervangen?). Carburateur schoongemaakt alleen niet versteld want had de kennis er toen nog niet voor, bougie en bougiekap vervangen alhoewel is de bougie nu zwart en ruikt naar olie (bougie is niet nat). Carb krijgt benzine, krijgt lucht, vonkje gisteren gecheckt en hij vonkt, heb geen compressiemeter maar met mijn vinger tegen bougiegat aan en voel sterke druk. Wat kan het zijn??? chinees Gy6 4takt blokje

Mvg Fabian
 
Advertisement - register to remove this

trabiarie

Well-Known Member
Vinger op bougie gat is geen indicatie , je kan een tuinslang , met 3 bar ook niet dicht houden , en dat is toch echt te laag , om te starten , bougie vet van olie wel , duidt op verbruik , dus slijtage , of lekke inlaat klep seals .
je zal toch eerst eens moeten beginnen om de compressie te meten . Daarna choke testen , als de compressie goed is . Staan filmpjes op you tube , hoe het moet.
 
Top