Baotian rebel snor

Status
Not open for further replies.

Manu76

Burn and rise...
Een cartersensor zit, zoals de naam al zegt, in je carter.
Deze ziet hetzelfde uit als je pickupspoel bij je vliegwiel.
Deze sensor meet het toerental van je koppelingsbel en daarmee dus ook de snelheid van je scooter.
Uit deze sensor komt telkens een elektrisch impulsje steeds als het,op de koppelingsbel gelaste, tripje langs de sensor draait.
De cdi weet dan hoe hard de scooter rijdt
Komt de scooter tegen de maximale constructiesnelheid aan, zal de cdi de ontsteekcurve niet langer vervroegen waardoor het toerental van de scooter door de cdi begrensd wordt en daarmee dus ook de snelheid.

De koppelingsensor zit aan de cdi aangesloten met een paarse of rose draad, die men doorknipt om de scooter te ontgrenzen.
Zet je tussen deze twee doorgeknipte draad een schakelaar, kun je de scooter begrenzen en ontgrenzen simpelweg door de schakelaar aan en uit te zetten.
Super reactie sparky! Dat met die kabel had ik wel eens gelezen ja. Een schakelaar plaatsen tussen die kabels is het probleem niet denk ik. Maar in principe is de cdi begrenst van mijn baotian? Want hij loopt al dik 50. Of ze hebben een brom CDI geplaatst.
 

Sparky

Well-Known Member
Of de vorige eigenaar een andere cdi heeft geplaatst kan ik van achter mijn computer niet zien, dat zul je zelf moeten controleren.

Als de originele cdi er nog in zit werkt het zaakje zoals hierboven beschreven.
Gezien de snelheid van je snor momenteel 50 kmpu bedraagt, heeft de vorige eigenaar op zijn minst de begrenzing uitgeschakeld, het zij door de cartersensor af te koppelen, het zij door een andere cdi te plaatsen.
 

Sparky

Well-Known Member
Staat er geen typenummer op die je misschien kunt inkloppen in de "Heilig Google" zoekmachine?
 

Manu76

Burn and rise...
Dan moet ik de helmbak enz. Verwijderen in te kijken. Dit had ik al gefotografeerd. Zal straks ff kijken. Maar het moet toch niet zo moeilijk zijn om de scooter middels de cdi een begrenzer in te bouwen. Ik Google me al suf. Die type die ik kan vinden is eindigend met het nummer BT49QT-12-Rebel maar achter die 12 staat een A achteraan. Past dit dan evengoed in mijn snor ondanks dat ik niet een A erbij heb staan? Want ik kan niet vinden wat die A is.
 

Attachments

Manu76

Burn and rise...
Nette tekst sparky! Ik moet nog veel leren als ik je info lees. :) dan zal ik morgen de carter eraf halen. Eens kijken hoe dat bij deze scooter zit. Voor mij is het makkelijkst een 6 pins regelbare cdi. Maar ik kan ze nergens vinden.
 

Manu76

Burn and rise...
Nou weet ik nog niet hoe ik het kan begrenzen. Internet afgestruind naar info maar vrij weinig te vergaren...

Help?

Net terug. 58km/h gps. Niet slecht voor een snor. Maar nu nog op de een of andere manier middels een schakelaar of zo dat deze 30 rijd begrenst...pfff
 
Last edited:

eurokit

Broem Broem Pff Pff
Ik zou dat willen zodat deze rollerbank proof word. Hij loopt nu 55. Ik weet niet wat de vorige eigenaar heeft aangepast. Hij zegt dat hij niets veranderd heeft.

Net terug. 58km/h gps. Niet slecht voor een snor. Maar nu nog op de een of andere manier middels een schakelaar of zo dat deze 30 rijd begrenst...pfff

Ik moet je helaas teleur stellen. Ik merk dat jou topic steeds meer begint af te wijken van een probleem topic naar een opvoer topic..
Helaas geld de regels hier voor iedereen m.b.t opvoeren van snor voertuigen.. Ik kan het niet genoeg zeggen..
Ik zie ook niet in waarom je ineens voor een hele andere cdi nodig hebt als de andere voldoet.. Enigste kan ik mij er bij bedenken dat dit hele draadje een beetje teveel uit gaat lopen richting het opvoeren van je snor..

Vanwege deze reden zal ik deze discussie helaas moeten gaan beeindigen.

/close.

Reden: draadje loopt teveel door richting snor tuning.
 
Status
Not open for further replies.
Advertisement - register to remove this
Top