1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

speedfight motor loopt maar geen aandrijving

Discussion in 'Quick Forum' started by ikkoruud, 5 September 2010.

  1. ikkoruud

    ikkoruud New Member

    Joined:
    5 September 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hallo ik ben hier nieuw goede site hier.
    vanmiddag heb ik de kabelboom van mijn speedfight 1
    vevangen (in de oude was veel doorverbonden) nu doet
    alles het. de motor start en draait goed maar er komt geen beweging in de scooter
    aandrijfsnaar nagekeken en is ook oke wie heeft er een idee wat dit kan zijn en waar
    ik moet kijken mischien een draadje verkeerd aangesloten ???
    alvast bedankt voor het mee denken.
    groet ruud
     
    #1
  2. Advertenties - Gesponsorde links (Only for visitors)

  3. spNk

    spNk Livin' Loud

    Joined:
    28 March 2006
    Messages:
    5,986
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Maakt hij wel meer toeren als je gas geeft?
     
    #2
  4. Advertenties - Gesponsorde links (Sign-up to remove)

  5. maartuh

    maartuh Active Member

    Joined:
    4 February 2009
    Messages:
    1,975
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Je bedoelt dat je startmotor wel draait maar je motor draait niet mee?

    Ik denk dat je die soort van startkoppeling vergeten bent te monteren. Deze zit achter je carterkap en pakt dan je halfpoulietandjes. (ofja als het goed is zit deze er dus niet in)

    Haal anders even je carterkap eraf en maak een foto
     
    #3
  6. vivaspin

    vivaspin Banned

    Joined:
    18 March 2010
    Messages:
    548
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ik ben deze ook eens vergeten te monteren, maar scooter reed toen nog wel hoor.8P
     
    #4
  7. Melv16

    Melv16 Gewoon Melvin..

    Joined:
    6 July 2009
    Messages:
    4,562
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Wat Maarten bedoeld is je Bendix. Die ziet er zo uit:

    [ir]http://www.optms.net/images/p-Starter%20Bendix-b.jpg[/ir]

    @ Vivaspin,

    Ga niet de wijsneus uit hangen. We hebben het hier over de electrische start. Tenminste daar ga ik van uit.

    @ TS

    En als je bedoeld dat je motor wel gewoon loopt en meer toeren maakt als je gas geeft, maar niet vooruit komt, zal ik als ik jou was eens je carterkap eraf halen en kijken of je v-snaar nog wel heel is.
     
    #5
  8. vivaspin

    vivaspin Banned

    Joined:
    18 March 2010
    Messages:
    548
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Dat bendix dat je op de foto ziet dat bedoel ik ook. Ik heb zonder dat ding gereden, en scooter reed gewoon normaal.
     
    #6
  9. Melv16

    Melv16 Gewoon Melvin..

    Joined:
    6 July 2009
    Messages:
    4,562
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Dat is ook zo maar dan kun je hem niet meer electrisch starten.
     
    #7
  10. maartuh

    maartuh Active Member

    Joined:
    4 February 2009
    Messages:
    1,975
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ohh jij moet echt lere leze jonge,

    Ik zeg toch alleen dat de electrische start het dan niet doet als dat ding weg is. Of deed jou magische electrische start het wel zonder bendix?
     
    #8
  11. ikkoruud

    ikkoruud New Member

    Joined:
    5 September 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    fijn dat jullie mee denken.
    hij start electrisch en met de kickstart hij maakt gewoon zijn toeren
    als ik gas geef.
    de carter kap los gehaald en v snaar is heel en de bendix zoals op de foto
    van melv16 ziet er net zo uit.
    ik ga de startkoppeling nakijken en nogmaals carterkap er af halen maak
    ik gelijk een foto. ik denk dat het met de startkoppeling te maken heeft
    daar lijkt het op.
    zal foto later plaatsen. alsvast bedankt voor jullie medewerking.
    ruud
     
    #9
  12. 491GT

    491GT Active Member

    Joined:
    26 February 2009
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    als hij elektrisch start is daar het probleem dus niet. dus hij loopt niet enkel door je kabelboom te hebben vervangen? lijkt me vreemd.

    haal je carterkap er een keer af en start hem elektrisch draait je koppelingshuis wel mee als je gas geeft?
     
    #10
  13. ikkoruud

    ikkoruud New Member

    Joined:
    5 September 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hij start gewoon zonder carterkap en start dan normaal
    het koppelingshuis draait gewoon mee en de v snaar ook
    zit er een schakelaar in het rem hendel die je inknijpt als je
    start zou die kapot kunnen zijn???
     
    #11
  14. Melv16

    Melv16 Gewoon Melvin..

    Joined:
    6 July 2009
    Messages:
    4,562
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Een peugeot blok heeft niet eens een startkoppeling...?

    Er zit idd een schakelaar in je remhendel. Gaat je remlicht nog wel branden als je hem inknijpt ? Zonee, is de remlichtschakelaar die in die hendel zit kapot.
     
    #12
  15. ikkoruud

    ikkoruud New Member

    Joined:
    5 September 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    het remlicht doet het gewoon
     
    #13
  16. maartuh

    maartuh Active Member

    Joined:
    4 February 2009
    Messages:
    1,975
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Nou bij peugeot kun je meestal niet electrisch starten als carterkap eraf is.

    Maar wat is het probleem nou? Werkt electrische start niet goed of komt die niet vooruit al je gas geeft?

    Hij zou wel moeten rijden want koppelingshuis draait ook...
     
    #14
  17. ikkoruud

    ikkoruud New Member

    Joined:
    5 September 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    electrische start doet het gewoon goed hij start zonder carterkap
    vsnaar draait dan ook
    maar hij komt gewoon niet vooruit als je gas geeft .
     
    #15
  18. 491GT

    491GT Active Member

    Joined:
    26 February 2009
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    ben je iets vergeten in je koppeling te steken ofzo? :p
     
    #16
  19. ikkoruud

    ikkoruud New Member

    Joined:
    5 September 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ga nu nogmaals even alles nalopen jullie horen me later of het gelukt is
     
    #17
  20. maartuh

    maartuh Active Member

    Joined:
    4 February 2009
    Messages:
    1,975
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Draait koppelingshuis wel mee ja als je gas geeft? lijkt me sterk dat je dan niet vooruit komt
     
    #18
  21. 491GT

    491GT Active Member

    Joined:
    26 February 2009
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    dat zei die idd al daarmee dat ik het zo raar vind dat zen scooter niet vooruit gaat... kan niet anders dat daar dan iets mis is..
     
    #19
  22. ikkoruud

    ikkoruud New Member

    Joined:
    5 September 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    het koppelingshuis draait niet mee v snaar draait wel
    zou het eventueel de rolletjes kunnen zijn.
    en hoe krijg ik koppelings huis los
    heb eventueel een foto.
     
    #20
Advertenties - Gesponsorde links (Only for visitors)

Share This Page