1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Aerox stottert

Discussion in 'Quick Forum' started by wim050, 23 October 2017.

 1. wim050

  wim050 New Member

  Joined:
  12 August 2016
  Messages:
  6
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  1
  hallo,

  Ik heb onlangs een aerox gekocht. De scooter hield toen heel af en toe een beetje in als je veel gas gaf. Aangezien ik weinig verstand heb van scooters ben ik maar begonnen met het vervangen van de bougie. Dit bleek weinig te helpen, sterker nog het inhouden van de scooter begon bij vaker gebruik steeds meer te worden. Een kameraad dacht dat er misschien vuil in de carburateur zat of in de tank. Beide er dus af gehaald en schoongemaakt en er weer opgezet waarna de scooter voor een kleine dag weer goed reed, waarna het stotteren weer begon. Hij doet het trouwens niet altijd, soms start ie goed maar gaat ie na een kilometer alsnog stotteren. Nou was ik laatst aan het rijden en viel hij uit. Moet er wel bij zeggen dat het flink regende. Volgende dag starte hij weer prima maar weer na een tijdje rijden begon ie enorm te stotteren waardoor je nog geen 20 km p uur haalt. Vanmiddag deed ik de scooter weer aan en was het helaas niet weggegaan. Moet er wel bij zeggen dat het temperatuurs lichtje wel blijft branden, tenzij deze ook verkeerd is aangesloten aangezien mijn groot licht lampje gaat branden als ik de knipperlicht aan doe. In ieder geval wat kan dit stotteren zijn?
   
  #1
 2. Advertenties - Gesponsorde links (Only for visitors)

 3. gcs100

  gcs100 Member

  Joined:
  17 October 2011
  Messages:
  353
  Likes Received:
  24
  Trophy Points:
  18
  Tip:
  Gebruik af en toe de spatie-balk.
  Dan is je vraag iets duidelijker voor de lezers.
  Andersisheteenaangeplaktstukwaarniemandwijsvanwordt.
  Trouwens...
  Geef iets meer info over de scooter waar het om gaat.
   
  #2
 4. Advertenties - Gesponsorde links (Sign-up to remove)

 5. wim050

  wim050 New Member

  Joined:
  12 August 2016
  Messages:
  6
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  1
  hallo gcs, bedankt voor je reactie.
  Het betreft een aerox uit 2006 met een standaard 49,9 cc blok. Er zit een 17,5 mm caburateur van dellorto op met een sproeier van volgens mij maat 68. ( kan ook 66 zijn geweest ). Verder heb ik een merkloos terugloopuitlaatje eronder en weet ik helaas niet echt hoe het verder met de scooter gesteld is.
   
  #3
 6. eurokit

  eurokit Well-Known Member Staff Member

  Top Poster Of Month

  Joined:
  11 April 2006
  Messages:
  2,401
  Likes Received:
  58
  Trophy Points:
  48
  Misschien een nieuwe CDI nodig... Typische dezelfde verschijnselen zoals je in de eerste post zegt.. Condensator in je huidige cdi is dan aan het dood gaan..

  Maar nou dat je het hebt dat er dingen niet goed zijn aangesloten, zou ik dat als eerste eens nakijken / corrigeren totdat het wel goed is.. En de nieuwe cdi past doen als je echt alles al geprobeerd hebt.
   
  #4
 7. massimouki

  massimouki Member

  Joined:
  29 June 2016
  Messages:
  93
  Likes Received:
  4
  Trophy Points:
  8
  Stotteren kan vaak ook duiden op een te grote sproeier. Heb je de kleur van je bougie al gecheckt? Kan ook een oorzaak zijn.
   
  #5
 8. jeffrey16

  jeffrey16 Member

  Joined:
  23 March 2017
  Messages:
  48
  Likes Received:
  3
  Trophy Points:
  8
  dit probleem heb ik ook een keer gehad.

  als ie koud is neem ik aan stottert hij niet aangezien je zei dat je 1km reed dat het dan goed reed en na die 1 km niet, dan is denk je sproeier te klein want als hij koud is gaat de choke erop en krijgt ie meer bezine, en na die 1 km is ie warm gaat de choke eraf en dan krijgt ie iets minder benzine dus ik denk dat er bij jou een grotere sproeier in moet.
   
  #6
Advertenties - Gesponsorde links (Only for visitors)

Share This Page