trekveren 4takt

zip50cc

Member
hoi, ik weet dat hier meerdere topics over zijn maar wou het even zeker weten, hebben trekveren een merkbaar verschil op een 4 takt scooter (laten we even zeggen 50cc) veel mensen zeggen +1000rpm trekveren erin en dan trekt die beter, maar hoeveel verschil zou dit hebben met een standaard scooter?
 
Advertisement - register to remove this

Enterprise

Active Member
Hoe strakker de trekveren, hoe harder de koppeling moet ronddraaien voordat hij in het koppelingshuis aangrijpt.
Door te zeggen dat strakkere veren beter lopen klopt dus niet. Ligt er maar net aan met hoeveel toeren hij op dit moment oppakt met de huidige veren. Te weinig toeren tijdens het optrekken? Dan gaan strakkere veren voor beter optrekken zorgen ja. Te veel toeren tijdens het optrekken? Dan zijn ze te strak.
 

Harrr

Active Member
Bij mij trekken ze beter met strakkere veren, maar dat komt mede doordat ik met 8grams imitatie Pulley's rijd. Mijn zuigers zijn 52mm, behoorlijk slagvolume. Optrekken met standaard trekveren grijpen ze erg vroeg aan, soms zelfs bijna haperend. Nu sluit mijn vario al vroeg dus deze trekveren werken voor mij super. Daarbij moet ik opmerken dat de vorige trekveertjes al 22k meegingen en het kan zijn dat ze aan rek hebben ingeboet.
Groet,
 

Choempie

Active Member
ik merk met 1000 rpm trekveren best wel veel verschil, met normale duurde het echt een paar seconden voordat ik pas wegreed bij een stoplicht, en nu trek ie gelijk als een speer weg
 
Advertisement - register to remove this
Top