Sym mio start niet, bougie heeft geen benzine

speedfigther4

New Member
Hallo allemaal,
Ik heb een Sym mio van 2009 hij heeft een jaar stilgestaan maar nu wou ik hem weer starten maar starte niet. Heb de benzinetank en carburateur uitgekuist maar dat was het niet. Hij krijgt wel benzine via de benzineleiding naar de carburateur maar de bougie wordt niet nat met benzine. Wat zou hier het probleem kunnen zijn?
Alvast Bedankt
 
Advertisement - register to remove this

Sparky

Well-Known Member
Je zou kunnen kijken wat het brandstofniveau in het vlotterbakje van je carburateur is.
Want er kan wel benzine uit de benzineleiding bij de carburateur lopen maar komt dit ook in het vlotterbakje en is het niveau in orde.
Onder het vlotterbakje zit een slangetje met ernaast een schroefje, het andere einde van het slangetje hangt ergens los onder je scooter.
Dit slangetje is om de vlotterbakje leeg te laten lopen echter er kan meer mee.
Als je dit slangetje vervangt door een doorzichtig slangetje en je houdt het uiteinde omhoog als je het schroefje losdraait, loopt dit slangetje vol met benzine tot het niveau van de brandstof in de vlotterbak.
Wet van communicerende vaten.

Laat eventueel heel even de startmotor draaien om het vlotterbakje weer geheel te vullen, hierdoor kan er benzine nastromen want in het slangetje bevindt zich nu benzine die uit het vlotterbakje is onttrokken.

Het niveau wordt bepaald door de vlotter in samenspraak met de vlotternaald.
Voor een goeie verdamping van de benzine is het belangrijk dat dit niveau goed staat, iets wat voor een goed lopend motorblokje zeer belangrijk is en te weinig wordt gecontroleerd.
 
Advertisement - register to remove this

Similar threads

Top