Speedfight 2 elektrische start werkt niet

Thomassdm

New Member
Sinds gister doet mijn elektrische start het niet meer, ik probeerde hem gister gewoon te starten zoals normaal en deed het in eerste instantie gewoon alleen hij stopte erop eens mee scooter sindsdien doet hij het niet meer kicken lukt nog wel, de accu is het niet denk ik want de toeter doet het nog wel gewoon normaal ook hoor ik ook gewoon het bekende klikje als ik op de startknop druk start motor waarschijnlijk ook niet had een andere erin gezet maar veranderde niks.
 
Advertisement - register to remove this

Buldog

Active Member
Als je start met de startknop, gaat het vliegwiel dan rond?

Meet de spanning eens van de accu met een multimeter.
 

gewoonjochem

WOUTE AFGESCHEURD!!!
hier heb ik ook een tijdje last van gehad het probleem bij mij was dat de bendix (dat apparaatje dat je starterkrans aandraait) vast zat in de carterkap ik heb in het gat waar de bendix in vast zat wat vet gesmeert en nu doet hij het weer de carterkap hield het laatste uiteinde van de bendix vast ik hoop dat ik je hier mee heb geholpen
 

Sparky

Well-Known Member
Daar waar je die klik hoort zit je startrelais.
Op dit startrelais zitten twee dunne draden en twee dikkere draden.
Verbind die twee dikkere draden eens met elkaar door.
Als de startmotor nu draait, is je schakelcontact in het startrelais defect en moet je het relais vervangen.
 

Buldog

Active Member
Je had toch ook al een andere startmotor erin gezet?
Lees ik in de eerste post.
Hoop toch niet dat je accu te slecht is om de startmotor rond te krijgen.
Als het dat is dan valt het nog mee.
Misschien zakt je hele spanning in elkaar tijdens het starten.
Als je de bendex los hebt van de startmotor kan het ook het startrelais zijn.

En dat van @Sparky ook zeker controleren.
 

bramb

Memb R
Werkt je remlicht wel? K had mijn remlicht schakelaar kapot. Start hij ook niet.
Of is dat al gevraagd?
 

Sparky

Well-Known Member
Het startrelais klikt dus zoals TS zelf al zei, het stuurcircuit is in orde.
De remschakelaars zitten in het stuurcircuit, dus deze zijn in orde.
 

Buldog

Active Member
Daar waar je die klik hoort zit je startrelais.
Op dit startrelais zitten twee dunne draden en twee dikkere draden.
Verbind die twee dikkere draden eens met elkaar door.
Als de startmotor nu draait, is je schakelcontact in het startrelais defect en moet je het relais vervangen.
Heb je dit al gedaan?
 

Tekhead

New Member
Ik heb hetzelfde probleem, moet ik daar zelf een nieuw topic over starten of kan ik hier mijn probleem mee neerpennen ?
 
Advertisement - register to remove this
Top