• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Scooter slaat uit bij volgas

#1
Hallo,

Ik ben bezig met een Jinlun scooter van een maatje van me. Deze heeft problemen zodra ik het gashendel opendraai. Hij start goed en loopt stationair prima, maar zodra ik gas geef, valt de motor uit. Op één of andere manier krijgt hij dus te weinig/te veel benzine, of te weinig/te veel luct.

Ik heb hierbij alles nagelopen waarvan ik denk dat het aan kan liggen:
* carb (18mm) goed schoongemaakt.
* luchtfilter schoongemaakt.
* Gecheckt op eventuele valse lucht bij spruistuk/carb.
* Andere uitlaat geprobeerd
Daarnaast zit er een sproeier 82 in en deze sproeier(s) heb ik doorgeblazen etc.

Nou heb ik vanochtend de carb van mijn eigen scooter er uitgehaald (ook een chineesje dus zijn dezelfden) om te kijken of het aan de carb zelf ligt.
Mijn eigen scooter start altijd prima en geen problemen mee.
Nu heb ik dus mijn carb in zijn scooter gemonteerd (incl. elektrische choke), maar helaas geen resultaat.

Vervolgens heb ik mijn eigen carb weer teruggeplaatst in mijn scooter, maar nu heb ik ineens precies hetzelfde probleem als bij de scooter van mijn maat!
Hij start prima, maar zodra ik gas geef, smoort hij op één of andere manier? Nu zit ik dus ineens met 2 scooters die niet werken.

Wat mij wel opviel, is dat de scooter van mn maat niet echt een netjes ding is. De kabels zijn veelal met kroonsteentjes aan elkaar gezet. Zou het misschien kunnen dat de elektrische choke hierdoor kapot is geraakt o.i.d.?
Volgens mij werkt ie nog prima, maar kan het zijn dat ie van binnen is doorgebrand oid door de slechte bedrading, en zou dit het probleem kunnen veroorzaken of is er toch iets anders aan de hand?


* EDIT het valt mij nu wel op dat mijn eigen scooter wel goed start, alleen na 30 seconden valt hij terug in toeren en slaat hij weer uit??
 
Last edited:
Advertisement - register to remove this

eurokit

Well-Known Member
Staff member
#3
Nooit kroonsteentje gebruiken in een kabelboom.. Liever gewoon solderen en een krimpkousje erover doen.. Of met krimp stekkers werken als het echt weer los moet kunnen.
 
#4
Ik ga er binnenkort weer even mee aan de slag. Stom van me dat ik inderdaad eerst niet even een andere sproeier heb geprobeerd. Ik laat het nog even weten.
en @eurokit dat zou ik zelf ook nooit zo doen. Hij heeft deze scooter vorige week gekocht, en zo lag de bedrading erbij. Maar toch bedankt voor je feedback.
 
Advertisement - register to remove this