Scooter rookt zwart en stottert

Vanoss

Member
De RIVA BTC scooter met 8k kilometers die ik helemaal heb opgeknapt heeft het probleem dat er vrij veel zwarte rook uit de uitlaat komt en die stottert tijdens het rijden.

Ik denk zelf dat de oorzaak te vinden is bij te veel benzine of mogelijk een klep die blijft open staan door koolaanslag.

Nu heb ik zo'n 5 in 1 flesje gekocht die de koolaanslag er af zou moeten branden maar dit lijkt weinig nut te hebben, om de zoveel tijd komt er tijdens het rijden, en bij het starten van de scooter een zwarte rookpluim de uitlaat uit.

Moet ik een kleinere sproeier monteren of zijn er andere zaken die het probleem makkelijk kunnen oplossen? Heb al wat gespeeld met de luchtschroef maar dit had weinig effect..

Trouwens geen idee welke sproeiermaat er nu in zit, er stond niets op..

Ik hoor het graag!

Het volgende is al gedaan:

Nieuwe bougie
Nieuwe bobine
luchtschroef afstellen
carb schoongemaakt
reinigingsmiddel in tank
nieuw luchtfilter element
kleppen gesteld
 
Advertisement - register to remove this

4slaf4life

Well-Known Member
doe er sowieso een goede sproeier in. Ik weet niet of btc hetzelfde is als gy6 en piaggio, maar dan zou je er ongeveer maat 80 in moeten doen. En misschien iets kleiner als het een snor is, dan 75 ofzo
 

Enterprise

Well-Known Member
Dan denk ik toch een te grote sproeier.
"Grijze of zwarte rook is een teken dat er iets misgaat met de verbranding van brandstof. Meestal komt het doordat de motor te veel benzine of diesel verbrandt. "
 
Advertisement - register to remove this
Similar threads

Similar threads

Top