Scooter rijdt niet sneller bergafwaarts

TythorZeth

New Member
Beste forumleden,

Mijn scooter rijdt niet harder als ik een heuvel afga. Is dit niet raar? Je hebt dan minder weerstand dus zou je sneller moeten gaan. Hij blijft echter op mijn max. op een recht stuk steken. Ik heb al langer het idee dat er iets mis is, aangezien hij 10-20% sneller zou moeten zijn met de huidige specificaties.

Ik heb een Piaggio Zip 4T met 5.7 rollers en doorgezaagde CDI + varioringen eruit, 10.000 km op de teller. Ik ben de eerste eigenaar en dit probleem speelt als sinds ik het me kan herinneren. Ik heb lichtere rollers heb geïnstalleerd bij ~3000 km (van 10gr naar 6,4gr) en bij ~6000 km (naar 5,5gr). Hij blijft een top hebben van 64 km/h bij 10gr en 6,4gr en 63 km/h bij 5,5gr rollen (binnenkort zet ik er 5,7gr in). Het lijkt erop alsof iets hem tegenhoudt? Ook de acceleratie zou sneller moeten zijn. 0-50 km/h duurt 12 sec, terwijl een zip dat met 5,7gr rollen in 10 sec zou moeten kunnen. Tevens zou die dan rond de 70 km/h moeten kunnen, correct?

Wat zou er mis kunnen zijn? Enige wat ik me kan bedenken is mijn uitlaat, die begint te fluiten rond vanaf zo'n 45 km/h. Speelt tevens sinds de aankoop.
 
Advertisement - register to remove this

Enterprise

Active Member
Moet wel een begrenzer zijn. Want berg af ga je inderdaad harder. Ik ga hier in Limburg 80 op rechte weg en een flinke berg wel 100+. Goed voor je scoot zal het niet zijn denk ik om zo volgas een berg af te knallen.
 

Giodam

Instagram: @gdwehnes
Wat voor CDI heb je ? Grijze stekker? Geel? In veel van de cdi's zit een toerenbegrenzer verstopt. Ik zal gwn een een Kokusan CDI halen en die doorzagen. Heb je geen begrenzer, en zal je harder rijden. (Dit is mijn eigen ervaring op mijn vorige zip)
 
Advertisement - register to remove this
Top