Scooter (GY6 blok)l start moeizaam, loopt perfect

Jan Doedel

New Member
Goedemorgen,

Deze week ben ik eigenaar geworden van een Huatian ht50qt-22 4-takt scooter. In de scooter zit een GY6 motorblok. Deze scooter heeft echter 1 probleem, hij start zeer moeizaam. Als de scooter eenmaal wel start loopt hij super. Na een rondje rijden (blok dus warm) heb ik de scooter uit gezet en gelijk weer proberen te starten maar tevergeefs.

We hebben de kleppen opnieuw gesteld maar dit heeft het probleem helaas niet verholpen. De carburateur ziet er schoon uit evenals de sproeiers. De elektrische choke krijgt geen stroom zijn we achter gekomen. Dit zou mogelijk verklaren dat de scooter koud moeizamer start, maar niet wanneer hij warm is.

Heeft iemand een idee wat dit probleem zou kunnen veroorzaken?

Alsvast bedankt voor jullie hulp!

Met vriendelijke groet,

Jesper
 
Last edited:
Advertisement - register to remove this

Sparky

Well-Known Member
Als de elektrische choke geen stroom krijgt zal normaliter de choke altijd aan staan.
Hij zou dan juist goed moeten starten en als de motor warm wordt minder goed moeten rijden omdat dan het brandstofmengsel te rijk staat.

Het kan echter zijn dat je choke toch defect is en deze in de uitgezette stand is blijven hangen, dan drukt de naald op de plunjer het chokekanaaltje continue dicht en dan zou je het effect krijgen die jij beschrijft.

Hieronder een Youtubefilmpje over de werking.
 

Jan Doedel

New Member
Hi Sparky,

Bedankt voor je interesse, we zijn erachter gekomen dat de scooter warm toch wel start. Het lijkt er dus toch op dat de choke de bottleneck is. Die krijgt dus geen stroom. De draden heb ik nagelopen maar deze verdwijnen in een kabelboom. Deze komen er aan de voorkant uit maar daar komen meerdere kabels met dezelfde kleuren uit de kabelboom. Hier kom ik dus niet echt verder mee. Ik heb een nieuw topic gemaakt in het electro deel van dit forum. Zie onderstaande link. Iemand had daar gereageerd met een foto van een bepaalde stekker, die ga ik even checken zodra ik weer op locatie ben waar de scooter staat.

 
Advertisement - register to remove this

Similar threads

Top