Piaggio zip 4t ontgrenst rijd niet...

#1
Hallo!

Mijn scooter staat nu een weekje stil. Dit is ontstaan toen ik hem een keer leeg reed.. ik had hem erna vol gegooid en reed zon 12 km naar huis. Geen probleem gehad op de terugweg!

Toen de scooter een uurtje stil stond ging ik weer rijden. Ik reed nog geen 500 meter en mijn scooter stopte ermee. Als ik gaf gas, haperde die en reed die alleen maar langzamer. Toen ik de scooter uit eindelijk naar huis had gelopen heb ik de carburateur schoongemaakt en de sproeier eruitgehaald voor eventueel vuil.. toen ik dit deed ging ik weer rijden, maar na een paar meter had ik hetzelfde probleem..

Weet iemand wat dit kan zijn? Ik heb zon beetje alles geprobeerd waarvan ik dacht dat dat het kon zijn?

Alvast bedankt
Mvg Mark
 
Advertisement - register to remove this

#2
Ik ben geen 4 takt specialist, maar misschien zit er vuil in je benzine slang dat door je lege tank in je slang terecht is gekomen. Andere mogelijkheid misschien je bougie of iets dergelijks.
 

Sparky

Active Member
#3
+1.
kijk eerst even of je vlotterkamer van de carburateur voldoende/voldoende snel, gevuld wordt.
Zo niet, vacuumkraantje, benzinefilter, benzineslang, vlotternaaldkanaaltje controleren op verstopping of verminderde doorlaat.
 

eurokit

Well-Known Member
Staff member
#4
Je zegt dat je je scooter ontgrensd hebt in de titel, wat heb je er dan eraan gedaan..

Ik denk dat je vergeten ben om er een iets grotere sproeier erin te zetten..

Meeste mensen halen alleen de ring er uit of rommelen met de cdi..
Maar die scooters komen standaard uit de fabriek met een te kleine sproeier wegens de uitstoot van de motor om de CO2 waardes te kunnen halen..
 
Advertisement - register to remove this
Top