Peugeot Zenith van OPA

Sjoerd's

New Member
Goedemiddag mannen!

Ik heb opa zijn oude snor-Zenith weer opgeknapt en rijdend gekregen :) Nu heb ik nog een aantal puntjes waar ik tegenaan loop waarvan ik de maatvoering niet goed kan vinden op webshops, graag jullie hulp hierbij!

De scooter is altijd dealer onderhouden en de laatste werkzaamheden heb ik zelf gedaan. waaronder het vervangen van de rollen, de v-snaar, en het schoonmaken van de inlaat en alle vloeistoffen zijn ververst.

- Ten eerste krijg ik de voorrem niet op druk. Ik heb alles geprobeerd en ik wil graag een revisie set voor AJP aanschaffen, maar een nieuwe remklauw en pomp vind ik ook goed maar origineel wel te duur. Weten jullie welke goedkopere remklauw op een Zenith past? Ik ben er achter dat een Buxy en Speedake zo goed als hetzelfde zijn, maar durf toch nog geen bestelling te plaatsen omdat ik niet zeker weet welke ik moet bestellen.

- Daarnaast zit er een heftige mechanische trilling ergens en die lijkt van de koelkant van het blok te komen, is er misschien een algemeen bekent probleem welke deze kan veroorzaken? Ik ga vanmorgen nog even verder opzoek dus ik houd jullie op de hoogte.

- Volgens mij is dit een kort Peugeot blok maar ik vraag me af welke variateur en snaar vergelijkbaar zijn met origineel en niet te duur zijn?

Wat kleine dingetjes die ik toch even wilde delen,

Alvast bedankt voor jullie eventuele input!

Groetjes Sjoerd
 
Advertisement - register to remove this

Sjoerd's

New Member
Goedemorgen!

Ik heb de ratel uit de scooter gekregen door alles na te lopen en opnieuw goed vast te zetten!

Nu rest alleen nog mijn vraag, of iemand weet welke remklauw er voor op past? De originele ajp voorremklauw kost meer als 100 euro dus dat vind ik te gek!

Iemand enig idee ?
 
Advertisement - register to remove this
Top