Nederlandse 50cc wereld snelheidsrecord poging

Bas

Administrator
Staff member
#1
Nederlandse trots: De Groene Tulp

Een stel Nederlanders hebben als doel gesteld om het wereld snelheidsrecord voor 50cc motoren weer naar Nederland te halen. Hiervoor zal men sneller dan 234 km/uur gemiddeld moeten gaan over de zoutvlakte van Bonneville (USA). De coureur wordt Aalt Toersen. Tevens krijgen ze hulp van Luc Foekema die hier ook aktief is op het forum en in de NSSC. De zoon van Luc heeft de ontsteking ontwikkeld.

Het is technisch dus een erg gaaf en uitdagend project. De doelstelling is uit het blok straks z'n 28pk te kunnen halen. Dat is al een enorme prestatie opzich. Momenteel zitten ze al op de 24pk. Het carter komt van een KTM crosser, de cilinder is me niet geheel duidelijk geworden. Ze gebruiken brandstof van Aspen, een kant en klare mix met octaan 102.

Het project kost een hoop geld, zeker met de reis naar Bonneville. Dus bij deze ook de oproep die de Nederlandse motorsport een warm hart toedraagt om het project te sponsoren.
Kijk op de sponsor pagina hoe je dat het makkelijkst kan doen, elke bijdrage wordt gewaardeerd:
http://www.groene-tulp.nl/cms/index.php/sponsors

Sowieso zullen we dit project in de gaten te houden en wensen we als Scooterforum.net het team van de Groene Tulp veel succes bij hun recordpoging.

16_model_op_het_zout.jpg 17_Pitstopdag_bij_Ten_Kate_126.jpg
 
Advertisement - register to remove this

Advertisement - register to remove this
Top