Neco for cdi (scooter)

#1
Hallo, ik ben nieuw hier.

Ik kocht recent een nieuwe brommer a klasse Neco for.

N'a een tijd ermee rijden merk ik dat mijn brommer zich meer en meer inhoud.
Terwijl hij verminderde in snelheid wanneer het een klein beetje berg af ging inhet begin doet hij dit nu ook bij bergop.

Kan het zijn dat er een fout is met de cdi?
Ik had vroeger een 2takt en hij stuttered toch niet zoveel als deze brommer. Hij gaat van 30kmph naar 20 en dan trekt ie weer op in schokken.

Alle info is welkom

Grtn
 
Advertisement - register to remove this

Sparky

Active Member
#3
Dreamless12 said:
Ik kocht recent een nieuwe brommer a klasse Neco for.
Hallo Dreamless,

ik weet niet wat je verstaat onder "recent" maar een nieuwe scooter moet zonder problemen lopen en niet alleen voor een paar weken/maanden, doet hij dit niet zou ik toch even contact opnemen met de dealer bij jouw in de buurt.
Niet dat we je niet willen helpen maar zelf eraan gaan sleutelen betekent vaak dat de garantie vervalt.

Ik heb even de neco.be site bezocht en zo te zien zijn er massa's dealers in Belgie.
 
#4
De brommer is nieuw en is niet opgevoerd. Ik begrijp dat de brommer zich wat inhoud bij x aantal toeren maar dat hij het zoveel doet begrijp ik niet. Ik doe hem volgende week binnen voor onderhoud. De dealer zei de eerste keer dat het normaal is dat ie 10kmph trager rijd wanneer hij zen toeren heeft.
 

Bas

Administrator
Staff member
#5
Vreemd verhaal. Ik zou zorgen dat je hem in elk geval goed krijgt na de beurt, want hoe langer je wacht hoe lastiger het wordt om daarna niet in de situatie te komen dat de dealer vind dat het ook door een berijder kan zijn veroorzaakt.
 

eurokit

Well-Known Member
Staff member
#6
Als je hem recent gekocht hebt, dan ga je er toch ermee terug?? Dat lijkt mij het eerste wat ik zou doen.. Tenzij de dealer echt alleen maar lopen te prutsen.

Zou eerder denken aan een te kleine sproeier vanaf de fabriek.. Dat is tegenwoordig heel normaal en dat gebeurd met alle nieuwe scooters om aan de milieu eisen te voldoen.. Maar echt goed is het ook niet voor de motor.

Neem aan dat het een euro 4 model is.. En ja dat zit dan in de ECU ingesteld hoeveel die maximaal mag geven.. Heel veel dealers weten niet om ze met dit nieuwe systeem moeten omgaan..
 
Advertisement - register to remove this
Top