Mengsmering in 4T?

#1
Hoi

Vroeger heb ik een 2T gehad waar ik altijd mengsmering in gooide. Nu heb ik nog wat jerrycans staan met mengsmering erin, kan ik mengsmering in een 4T gooien of is dit juist heel erg af te raden?
Ik hoor het graag
 
Advertisement - register to remove this

Brute-Force

Forum verlaten, I.V.M Eurokit
#2
Oude benzine moet je zo wie zo weggooien , benzine verglaasd als het ouder word .

Gebruik je mengsmering in je 4-takt ... dat zal een rookmachine veroorzaken.
 

eurokit

Well-Known Member
Staff member
#4
Nee je hoeft geen olie meer te mixen... Maar er gaat zoals bij een auto, motorolie voorin het carter (zit ergens een dop waar je dat in moet doen).

Belangrijk is wel, dat je de juiste specificatie olie erin moet doen.. Dus 5w40 of 10w40 maakt wel zeker uit.. Dus nooit 10w40 olie in een piaggio blok doen, daar moet echt voor altijd 5w40 olie in.

En het olie niveau is erg belangrijk.. Er mag niet te veel olie in zitten (van overvullen gaat het blok van kapot, plus het rijd dan voor geen meter meer) te lang is even min niet goed.

Als je niet weet hoe het werkt, laat de dealer er even naar kijken.. beter dan als je zelf maar wat gaat doen..

Voor de rest gewoon de normale benzine tanken.. Om de zelfde kilometers perodiek moet de scooter een service beurt krijgen en dan moet ook de oude motor olie vervangen worden..

Erg belangrijk bij 4-takt is is dat je zelf wel goed het oliepeil in de gaten moet houden.. Zit er teweinig erin dan kan je beter de scooter laten staan om motorschade te voorkomen..
 

eurokit

Well-Known Member
Staff member
#6
Nee het kan juist niet.. Er hoort GEEN olie boven de zuiger te zitten... Gebeurd dit wel, dan gaat de motor slechter lopen en daardoor ook vermogen verliezen. Kan zelfs zo erg worden dat het blok olie gaat gebruiken uit het carter.
Plus de kleppen slaan helemaal zwart uit en komt allemaal verkoling in de kop kanalen te zitten / gaat allemaal dicht zitten..

Dus alleen 4-takt olie in het blok doen en niet anders.
 
Advertisement - register to remove this
Top