helmplicht voor 25cc scooters landelijk ingevoerd ?

Advertisement - register to remove this

Sparky

Well-Known Member
Waarom, in andere Europese landen is dit reeds zo.
Dit ga je niet tegenhouden met een petitie, vooral niet als je mede snorders zich niet kunnen gedragen en gewoon met 60 langs de fietsers scheuren.

Ik zie alle dagen tientallen snorren en de snorren die nog origineel zijn kun je op 1 hand tellen!
 

Civicfan

New Member
In andere Europese landen rijd je gewoon met een 125cc scooter (als je rijbewijs B hebt), is appels met peren vergelijken. Ik vermoed dat je op een 45km p.u. scooter rijdt ? Nou de mazzel, ik ga met mn 1400 cc Civic nu even naar het strand, groetjes Sparky
Post automatically merged:

-aangepast, je hebt een berichtje van mij gekregen, Bas-
 
Last edited by a moderator:

Brommertfanaat

hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing
nee! lekker invoeren die regel ga toch lekker met een helm rijden, liever met een helm 80 dan zonder helm 50. Inderdaad ze moeten de engelse regels invoeren 50cc ontgrenst als je 16 bent en automatisch 125 rijbewijs als je 17 bent!
 

4slaf4life

Active Member
automatisch een a1 rijbewijs als je een jaar lang am hebt lijkt me geen goed plan. Of ze moeten het hele brommerexamen een stuk serieuzer maken. A1 op 17 (of nog beter 16) ben ik wel helemaal voor
Post automatically merged:

ben je meteen van het hele opvoer gedoe af
 

Civicfan

New Member
@4slaf4life, als je een tijdje je rijbewijs B hebt, daar heb ik het over. (Dan kan je echt wel op een scootertje rijden die 80 loopt :))
Post automatically merged:

-aangepast, je hebt een berichtje van mij gekregen, Bas-
 
Last edited by a moderator:

Floris van bommelstijn

Boris the blade
Bezwaar maken heeft geen enkel nut ben ik bang....
Men is hier al jaren over bezig en dat het er gaat komen (inclu de elektrische fietssnorders) is inmiddels wel duidelijk.
De motie v.w.b. de helmplicht bij snorfietsen is immers in Januari 2019 al aangenomen.

Volgende op de agenda is onderstaande,

Zie ook hier: https://scooterforum.net/threads/s-p-k-scooter-periodieke-keuring-ja-nee.212745/ voor wat betreft een APK voor 2 en 3 wielers.

En zoals we allen wel weten loopt Nederland graag braaf vooraan met Amsterdam die het voortouw neemt om toch vooral Brussels lievelingetje te worden :coldsweat:.
 

zeWaardt

Veroorzaker van onmogelijke problemen
De enige klacht die ik heb is dat het A1 automaatscooter rijbewijs gewoon zo prijzig is.

Ik rij graag op m'n bromscooter maar met alle nadelen van de bromfietscategorie zou ik graag op een 125cc rijden. Ben laatst eens rond gaan vragen, maar de prijzen zijn zo duur dat ik beter gewoon meteen een vol A motorrijbewijs kan gaan halen en dat geld heb ik niet liggen.

Dan rij ik wel met de auto.


Over de helm op de snorscooter... Ik ben het er wel mee eens, en dat is eigenlijk alleen omdat de gemiddelde snorscooter opgevoerd is, veel te hard rijdt en meestal bestuurd wordt door iemand die het diagonaal tegenovergestelde doet van defensief rijden.

Ik zou eigenlijk liever hebben dat ze allemaal op een gele plaat scooter gaan rijden zodat fietsers binnen de bebouwde kom niet zo geterroriseerd worden, ik erger me af en toe helemaal dood aan het asociale rijgedrag van snorscooteraars.
Ik vraag me ook af wat de helmplicht gaat doen met de populariteit van de snorscooter. Het argument voor de snorscooter was altijd het feit dat je geen helm hoefde te dragen. De meesten willen alsnog bromscooter snelheden rijden dus laten ze de begrenzers eraf slopen. Nu heeft de snorscooter niet echt meer een voordeel (ik zou op het fietspad rijden niet echt een voordeel noemen met hoe druk fietspaden vaak zijn).
 

4slaf4life

Active Member
2 andere voordelen van een snor zijn ook goedkopere verzekering (niet dat dit veel uitmaakt als je wat ouder bent). En dat je nooit, of op de meeste plekken iedergeval, niet de weg op hoedt. Een van de redenen dat ik een brom heb is juist zodat ik in de stad niet op het fietspad hoef, maar het is maar net wat je wilt
 

eurokit

Broem Broem Pff Pff
Ik heb er geen probleem mee, me tomos ga ik volgende maand toch omkeuren van snorfiets naar bromfiets. Kan ik eindelijk een stuk sneller zonder al die verrotte begrenzers eraan en erop. Nou als snor loopt hij voor geen ene meter.
 

Marwan

Member
Weet iemand of een bril met helm problematisch is? Past dat überhaupt of heb je daar speciale helmen voor? Beslaat daarnaast je bril dan niet?

Heb eerlijk gezegd geen zin om lenzen te dragen, heb dit een tijdje gedaan voor sport, maar ik krijg die dingen er na 3 kwartier pas in en na een half uur weer uit, verschrikkelijk.
 

Bas

Administrator
Staff member
Weet iemand of een bril met helm problematisch is? Past dat überhaupt of heb je daar speciale helmen voor? Beslaat daarnaast je bril dan niet?

Heb eerlijk gezegd geen zin om lenzen te dragen, heb dit een tijdje gedaan voor sport, maar ik krijg die dingen er na 3 kwartier pas in en na een half uur weer uit, verschrikkelijk.
Geen enkel probleem om bril en helm te dragen. Wel pas je bril op doen als je helm op hebt gezet :)
 

4slaf4life

Active Member
ik heb ook een keer gezien dat iemand elastiekjes deed op de uitneembare ''padding'' van zn helm, zodat die een soort van gleuf had waar de pootjes van de bril in glijden zodat die minder hard tegen je hoofd aan geduwd worden
 
  • Like
Reactions: Bas

Civicfan

New Member
In z'n algemeenheid, rekening houdend met Bas, wanneer iemand niet persoonlijk benadeeld wordt door een maatregel, dan is het heel makkelijk ergens mee akkoord te gaan of extra eisen te stellen. Als je zelf een auto hebt, dan is het makkelijk lullen over "die stinkscooters". Heb je zelf een solex of spartamet, dan is gewoon de lol eraf om dan met een grote ronde pispot op je hoofd op de rijbaan tussen de auto's te rijden, en je wilt ook niet als een dorpsgek aangekeken worden met die racefietshelmpjes. Oudere mensen die zich veilig wanen op het fietspad met hun snor-Citta, gun ze hun snormomentje zonder helm. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld met vuurwerk: persoonlijk heb ik er niets mee, dan zeg ik ook niet "schaf maar af", nee ik gun iemand z'n verzetje. Voor brildragers onder ons: bril gaat wel beslaan, zowel in de zomer (door het zweet) en in de herfst door de dauw (vooral 's ochtends), het is maar dat jullie het weten. (plus de achterkant van je oorschelpen gaan zeer doen)
 
Last edited:

zeWaardt

Veroorzaker van onmogelijke problemen
Ik denk dat het aan je bril en helm ligt?

Ik heb geen enkel probleem met het beslaan van mijn bril. Vizier wilt wel eens beslaan als ik stil sta voor het stoplicht ofzo, dan doe ik het vizier even omhoog.

Als ik ook maar 10kmh aan snelheid heb begint er al lucht door de helm te bewegen en is het zo weer weg.
 
Advertisement - register to remove this

Similar threads

Top