Ervaringen GTS Toscane Pure

Joosje

New Member
Dag leden. Ik heb 11 jaar tot volle tevredenheid een Rover Fun gehad. Dacht tijd voor een nieuwe ook al reed hij nog goed. Leuke aanbieding bij de scooterzaak hier. Een GTS Toscane Pure...
Wat een ellende! Binnen 3 weken onder het rijden valt het vermogen weg..sta ik stil midden op een druk kruispunt. Terug ermee...medewerker rijd een stukje, geen probleem hoor...

Goed, na 1 dag hetzelfde euvel....vermogen valt weg onder het rijden, niet meer starten. Pas na een minuut of 10 weer te starten. Laten ophalen omdat ik er zo niet meer op durf te rijden...binnen 1 dag gerepareerd...benzinekraantje vernieuwd...wist niet eens dat dat ding dat heeft maar goed...ben ook maar een dame van middelbare leeftijd grinnik....na 2 dagen....jullie raden het al....daar staat ie weer stil...man boos, stapt op zijn Harley en rijdt naar de zaak toe....weer opgehaald...staat er inmiddels al sinds vorige week donderdag...zaterdagmiddag gebeld. Nog niet voldoende getest....zit nu nog te wachten...wat zouden jullie doen in mijn geval?
Ik wil mijn geld terug vragen....er staat nog geen 100 km op de teller ....nu zullen veel van jullie wel zeggen/denken, tja Chinees....maar mijn vorige was óók een Chinese scooter. Geweldig ding!
 
Last edited:
Advertisement - register to remove this

eurokit

Well-Known Member
Staff member
Denk dat er een iets grotere sproeier erin moet.. Waarschijnlijk loopt hij steeds warm en valt die stil.. Dan koelt hij af.. Dan kan je weer rijden totdat hij te warm word en slaat weer af..

Alleen scooters die je nieuw koopt uit de winkel worden armer afgesteld wegens milieu eisen.. Zodat ze minder tot geen uitlaat walm meer uitstoten.
Maar vrij veel scooters staan dus dan te arm.. En dan krijg je allerlei problemen.. Slecht lopen, slecht starten, slecht stationair lopen..

Ik weet niet wat er nou erin zit.. Maar in een snor model wel je op ze minst wel een 78 erin hebben zitten..
Een begrensde brom zit ik zelf 80 erin draaien, en een ontgrensde brom zelfs 82.

Alleen je moet hoe je nou rijd er niet meer mee gaan rijden.. Als je steeds een warmloper hebt kan dit je cilinder kosten, en dan moet er een nieuwe worden geplaatst. Hoe vaker een warmloper des de gevoeliger word het in de cilinder en dan loopt hij vaker warm, totdat hij zich straks helemaal vast naait.
 
Advertisement - register to remove this
Top