Culinaire meningen #3

Gister middag geluncht met school bij Karpendonkse hoeve in eindhoven :)
was erg lekker.
Bijna hetzelfde menu als die van restaurant week.
Restaurant week zullen er vast wel een paar kennen hier :p
Goedkoop 3,4 of 5 gangen kahne :p in verschillende restaurant die er aan meedoen.
 
Vandaag dagje Scheveningen gedaan, 's middags wat bij Simonis haven gegeten.
Wat een vage bedoeling daar. Wel lekker maar te veel gegeten/gekregen (ja, te veel ja! ).

Portie's zijn inderdaad achterlijk groot daar. Prijs/kwantiteit is goed ja:+
 
bizar onvriendelijke 'bediening' ook. En dat "nummer driehondervijf" en nog een keer, en nog een keer....terwijl iedereen buiten zit te wachten.

Maar imo kan je vis alleen maar aan de kust eten hoor! dus het was prima!
 
Bediening zijn indd allemaal 16-jarige schoolverlaters, die geen van alle zin hebben om te werken. Dat nummers omroepen in nederlands/duits/frans/engels pfff...

Eten is goed en goedkoop, gezelligheid moet je ergens anders zoeken. Prima vreetschuur, verder niets:)
 
Bediening zijn indd allemaal 16-jarige schoolverlaters, die geen van alle zin hebben om te werken. Dat nummers omroepen in nederlands/duits/frans/engels pfff...

Eten is goed en goedkoop, gezelligheid moet je ergens anders zoeken. Prima vreetschuur, verder niets:)

Het is natuurlijk de naam & locatie, eten is idd goed. Moet opzich ook best kunnen imo. Je zit tenslotte midden in de haven aan een weg kijkend naar dichte loodsen. Goede/verse vis en geen poespas.

Wij hadden juist een oude 40+ vrouw die te sjagerijnig deed.

jump-in-line-at-simonis1.jpg
 
Last edited:
Doelde meer op de prijs/kwaliteit verhouding waar jullie over spreken.

Gezien Simonis gewoon veels te fucking duur is voor de zooi die je er krijgt.

En dan word er ook nog gepraat over: 'vis kan je IMO alleen bij de kust halen'

Dat is hetzelfde als: 'Heineken kan je IMO alleen in NL halen'

Het beste gaat naar de export of de kleinere bedrijven die er voor willen betalen.

En dan word er altijd gezeken dat het weer te duur is, dus dan maar een 3 dagen oude lekkerbek bij Simonis naar binnen stouwen voor 2 euro cheaper.

Want dan is het ineens kwaliteit.

Nee sorry, kan dat niet begrijpen.

Wil je goede vis eten in Den Haag?

Vispaleis Scheveningen, of Vis & Snacks Ockenburgh.

Geen toko's om te gaan zitten, maar wel verdomd goede vis!
 
ik krijg soms vis als het net een paar uur van de boot af, kost me ook bijna niks en verser kan bijna niet.
 
FOOD REPORT. (zonder foto's helaas)

Straks Ketjap Kip maken voor een chickie.. })

Men neemt voor twee personen:

500/750 GR Kipfilet. (afhankelijk hoe grote eter hij of zij is)
3 Tenen Knoflook. *
Kerriepoeder. *
Tijm. *
Zout & Peper. *
Kleine Fles Ketjap Manis. *
Kom/schaal voor je marinade.
Ovenschaal.
Pannetje.
Zilverfolie.

* maak je een marinade van. (uiteraard)

Ikzelf laat het minimaal een uur erin liggen, maar des te langer des te beter natuurlijk.

-

Nadat het lekker een uurtje ofzo heeft gelegen in de marinade, even aanbakken in de pan (KLEIN beetje croma) zodat er geen rauwe kip meer zichtbaar is aan de buitenkant!

In de tussentijd even een flink stuk zilver folie in de overschaal vouwen, zorg dat je het, als de kip erin ligt, dicht kan vouwen.

BELANGRIJK: Marinade mag er niet uitlekken!

Dan even de kip uit laten lekken op een boordje oid, zodat er zo min mogelijke vette croma residu meegaat.

Dan de kip in de overschaal leggen en de hele marinade eroverheen doen.
Let wel op, dat in het laatste beetje stukjes knoflook, tijm, etc, ligt.
Doe dit dus met een lepeltje netjes verdelen.
Anders is 1 stukje kip heel sterk van smaak, en de ander juist niet!

Dan op 160 graden +/- 30 minuutjes in de oven en klaar!

-

Ikzelf doe er graag aardappel partjes of krieltjes bij eten, maar met rijst kan het ook prima!
 
Back
Top