SymFiddleRoffa

New Member
Hallo allemaal, ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Ik heb een Sym Fiddle II uit het jaar 2009 (snor). Mijn originele motorblok is door slecht onderhoud van de vorige eigenaar helaas aan zijn eind gekomen. Vervolgens heb ik voor 300 euro een nieuw motorblokje gekocht. Een GY6 12 inch (https://www.m2trading.com/nl/websho...r6V-JkhwyK4J9KSFvMDfoNaWA2DawGPwaAkXQEALw_wcB).

Alles werkt aan het blok en de montage was erg gemakkelijk. Het probleem is dat het blok echt enorm traag is. HIj rijdt max 25 km/u (I know, de correcte snor snelheid) en soms haalt ie dat niet eens. Hiervoor ben ik naar een scootergarage gegaan en heb gevraagd of zij deze kunnen opvoeren voor mij. Tot mijn verbazing is dat volgens hun niet mogelijk bij dit blok. Zo zou er geen varioring in zitten en heeft het opvoeren van de carborateur ook geen zin. Dit heeft mij ook nog eens 50 euro gekost.

Vervolgens werd mij aangeraden om even het motorblok goed in te rijden met de hoop hij iets sneller zou gaan lopen door de tijd. Helaas niet het geval. Ik schaam me kapot als ik op deze scooter rijd. Hij maakt hoge toeren en ik word ingehaald door fietsbezorgers.

Ik heb deze week een nieuwe cdi gekocht (https://www.zandri.nl/cdi-gy6-12-in...7n10hqJBz686YClU1kFKCgvp1-vwUyg4aAkFSEALw_wcB). De hoop was dat er in ieder geval iets veranderde in het rijgedrag en ik de hoge toeren zou kunnen compenseren door zwaardere rollen te monteren. Het aansluiten ging erg gemakkelijk, maar mijn scooter start nu niet meer. Hij start wel met de oude cdi, maar zodra de nieuwe gekoppeld is, slaat de vonk niet over. Ik heb geen idee waar dit aan kan liggen. Wellicht een kapotte cdi?

Is er misschien iemand die verstand heeft van dit desbetreffende motorblok in combinatie met een Sym Fiddle 2? Ik zou graag op een normale manier gebruik willen maken van mijn scooter.

PS: ik zou hem ook best willen laten ombouwen tot bromfiets.
 
Advertisement - register to remove this

Top