Bescherm kleding

Advertisement - register to remove this

eurokit

Broem Broem Pff Pff
Heb je al eens geprobeerd om deze vraag te stellen bij de sprint organisatie.. Ik neem aan dat hun wel de adresjes weten waar je deze kan aanschaffen.

Wellicht dat anders @Bas je misschien kan helpen.
 

Bas

Administrator
Staff member
Heel simpel, gewoon een goed pak wat je op een motorfiets ook zou gebruiken als je het wil samenvatten. Dus langs een motorkledingwinkel gaan.

In het reglement staat het zodanig omschreven:

Artikel 4 Kleding&Helm

1. Kledij die het volledige lichaam bedekken is verplicht. Er mag dus op geen enkele manier huid zichtbaar zijn. (Buiten de nek, enkels en polsen.) Ook niet door de bodyprotector heen. De voorkeur gaat uit naar een lederen overall (racepak). Anders is een jas of bodyprotector met harde protectie toegestaan. Een bodyprotector of jas moet voorzien van harde protectie in schouders en ellebogen.
2. Het dragen van een stevige broek is verplicht (bij voorkeur een motorbroek).
3. Stevige handschoenen met harde protectie (bij op z’n minst de knokkels) zijn verplicht. De voorkeur gaat uit naar lederen “race” handschoenen.
4. Het dragen van een deugdelijke helm tijdens het rijden is verplicht. Deze dient te zijn voorzien van een geldig keurmerk (ECE).De helm mag geen breuken of barsten vertonen en moet dus in goede staat verkeren. Een integraalhelm is verplicht,het vizier mag niet zodanig bekrast zijn dat het zicht wordt beïnvloed. Deze dient voor aanvang van iedere wedstrijd ter keuring aangeboden te worden bij de technische commissie.

*Cross/pot/jet/systeemhelmen zijn NIET toegestaan!

http://www.nssc.nl/wp-content/uploads/2015/06/Reglement-1-NSSC-20161.pdf
 
Advertisement - register to remove this
Top