aquariumliefhebbers hier???

Heb zelf een nieuwe woning gekocht en zat er aan te denken om ook een nieuwe bak te beginnen. Rond de 500 liter wil ik graag. Vind dat ik nu toch echt beperkt met de vissen die ik in mijn aquarium kan houden.
 
verschrikkelijk, die schilderij aqua's...


rick, eet koraalduivel alles in je bak op?? want ik vind dat echt mooie vissen. Samen met Goby's de reden om zoutwater te nemen...

als ik er 1 neem, word dat ook 450 liter... denk dat ik me huidige bak dan gewoon ombouw...

ik haat alleen (zichtbaar) techniek in een bak, vooral stromingspompen/afschuimers..
 
Een koraalduivel kan alle vissen wat kleiner dan hemzelf is als prooi gaan zien. Tevens is een koraalduivel giftig. Houden niet van netelende koralen en is meestal nachtactief. Ik zou jer niet aan beginnen als ik jouw was! Moet zeggen dat het prachtdieren zijn.

Wat mij opvalt is dat er veel mensen een groot zeewateraquarium hebben, maar dat het meubel zo foei lelijk is. Heb je mooie koralen en vissen in de woonkamer met daarom heen een bak wat er niet uitziet. Daarom heb ik voor de RSM250 gekozen. Het is echt een strakke bak. Ziet ook geen apparatuur in de bak hangen. Netjes afgewerkt.
 
JohnnyP, zie PM.


Weekjes geleden van een zwager allerlei restjes mos gekregen.
3/4 soorten. Vast gezet met draad op het hout...maar het mos is zo kwestbaar en klein dan de helft heeft losgelaten.. stiekem wilde ik het helemaal ook niet.
Gewoon 1 soort en veel ook, en dan gewoon omwikkelen met draad.

ook leuk:

PL-MO03-06.jpg
 
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=8GofItG5kxA&context=C3f04202ADOEgsToPDskK-kFmvZrq9ImE1sW8-KrTb"]Golden nugget - YouTube[/ame]


nieuwste aanwinst :W prachtige beest...


verder besloten toch bij zoet te blijven, en komt er dit jaar een grotere aqua.. denk dat ik na de zomer ermee begin... word dan een 1.80 of 2.20 meter...
 
Ik heb ledverliching in mijn kap ingebouwd. Scheelt behoorlijke energiekosten. En kan storm, bliksem, zonsopgang en ondergang nabootsen :D
 
En toen brak mijn aquarium...

[IR]http://i43.tinypic.com/2u5rw38.jpg[/IR]

Zwager heeft gelukkig nog een oud aquarium (150x50x50) van mij staan die staat te verstoffen...met vis er in :rolleyes:
iemand nog gratis cichliden?
 
wtf.... :D Das zuur....

Zoiets hoop ik iig niet mee te maken met me laminaatvloertje hier :X


*edit*

Mijn bak momenteel. Laatste tijd te weinig gedaan, planten laten groeien maar nu toch tijd om een deel van de voorste rij weg te halen... Guppen doen het lekker, zwemmen stuk of 6 kleintjes rond. Nog zelden een dooie vis, toevallig vorige week een koperzalmpje die het had begeven.

[IR]http://i42.tinypic.com/30tie4x.jpg[/IR]
 
Last edited:
Die schuur zelf veroorzaakt natuurlijk :p

Met die vallisneria op de voorgrond lijkt het net de achterkant.
 
Schop! :p

Iemand ervaringen met dwergkreeftjes in een aquarium? Kan dwergkreeftjes krijgen (weet nog niet welke precies) alleen er is nog bijzonder weinig info te vinden hierover.
 
Back
Top