Aprilia sr 50 street 2009 problemen

Timbreen

New Member
Beste scooterfanaten,

Ik heb onlangs een sr50 street 2takt lc opgehaald. Hij reed goed en had alleen een nieuwe accu en uitlaat nodig.

Ik heb hem nu een paar weken in bezit en heb ondertussen al nieuwe bougie, luchtfiler, uitlaat en accu gemonteerd. Het probleem is nu dat die om een of andere reden mankementen heefg opgelopen

Hij start makkelijk met 1 kick, maar slaat na een seconde of 20 weer af, daarna is hij niet meer te starten. Ik moet dan een uur a 2 uur wachten voordat die weer start, en dan slaat die weer af na een tijdje.

Hij vonkt goed en de compressie is ook zeer goed.

Ik heb dit weekend wel de carburateur uit elkaar gehaald omdat hij het niet goed deed en mogelijk daar aan zou kunnen liggen, bleek uiteindelijk waarschijnlijk gewoon te weinig olie in te zitten #beginnersfouten.

Tijdens het demonteren van de carburateur heb ik het koperen plaatje verwijderd die lucht tegenhoud, misschien dat hij hierdoor zo raar doet? Als ik 3 kwart tot vol gas geeft hapert die nu ook, wat die voorheen ook niet deed.

Ook heb ik per ongeluk aan de luchtschroef zitten draaien, nu zit alles weer in elkaar en kom ik moeilijk bij de luchtshroef. Misschien dat de afstelling niet goed is?

Hopelijk kan iemand mij vertellen waarom hij afslaat en vooral waarom hij niet meer wilt starten nadat die afslaat. Ik heb hem ook een keer gestart en na 5 seconden uitgezet en toen startte die wel gewoon weer. Maar wanneer hij afslaat wil hij een tijdje niet meer starten.

Ik hoop dat jullie kennis mij kan helpen

Met vriendelijke groet,
Tim
 
Advertisement - register to remove this

Luchtschroef zetten op anderhalve slag, dus helemaal indraaien en dan 360 + 180graden uit draaien.
Altijd een grotere sproeier monteren als je de koperen plaat eruit haalt, dan zuigt hij meer lucht aan maar heeft dus ook meer benzine nodig.

Hij loopt eerst wel omdat de choke dan aanstaat, na een tijdje gaat de choke uit en komt er dus minder benzine in de carburateur, omdat je een te kleine sproeier hebt, valt hij dus uit...
Hij valt dus nogsteeds uit na een tijdje rijden. Toch heb ik het gevoel dat er een grotere sproeier in moet. Ik heb wel een nieuwe uitlaat en luchtfilter dus mogelijk dat hij iets meer benzine nodig heeft. Misschien dat die stopt zodra de choke uitvalt
 
Back
Top