Alleen 15A zekering?

Status
Not open for further replies.

arkAC

The play bike
#1
Raar ding wat ik hier toch maar eens ga vragen...

Heb in mijn Beta Ark al een half jaar dezelfde 15 Ampère zekering.
En ja ik weet dat dit ongeoorloofd is en tegen-elk-advies-ingaat :)
7.5A is maximaal volgens de handleiding.

Het rare is dat alles onder de 15A na de eerste start vd scooter direct doorbrand 7.5 / 10...
Alleen de 15A schijnt de Beta zonder spontaan in brand te vliegen te accepteren. Ook complete elektra werkt met de 15A gewoon.

Ik zou niet weten waar ik het probleem zou moeten zoeken... Spanningsregelaar?
Mijn 12v Accu is hagelnieuw...
En heb dit al even doorgelezen:
https://scooterforum.net/threads/zekering-7-5a-naar-10a.101728/

Ps
Niet in bezit van spanningsmeter.
 
Advertisement - register to remove this

eurokit

Well-Known Member
Staff member
#2
Er hoort echt maar een 7.5 amp zekering op te zitten.. Ze worden niet voor niets zo laag afgezekerd.

Probleem kan overal liggen inclusief het contact slot.. Dus ergens zou die sluiting moeten maken.. Waardoor dan de lage zekering eruit klapt.
 

arkAC

The play bike
#3
Opgelost :)
Startknop was lam, bleef ingedrukt dus maakte slecht contact. Als ik de rem indrukte starte hij steeds vanzelf.
Heb direct de startknop vervangen en geprobeerd met een 10A zekering. Deze ging al goed en gelijk even een nieuw setje zekeringen gehaald incl 7.5A.

Hoewel starten sons nog wel stroef gaat, denk zelf startkoppeling / tandwielen vuil, slijtage o.i.d. is er geen kortsluiting meer.
 
Status
Not open for further replies.
Advertisement - register to remove this
Top