AGM VX50 72cc afstelling

DanielSmit03

New Member
Beste Forumleden,

Ik ben in het bezit van een AGM VX50 4T snor uit 2012. Ik ben al een tijdje bezig met het opvoeren van mijn scooter maar ik denk dat ik niet helemaal de juiste afstelling heb. Ik denk en vind dat hij best nog wat harder kan optrekken dan dat hij nu doet. Mijn setup is als volgt:

80cc (72cc) cilinder en cilinderkop
Race Nokkenas (merk geen idee)
Malossi multivar
8gram Malossi rollen
Malossi gele drukveer
Naraku V-Snaar
Polini Hi Speed Koppeling (met strakste blauwe trekveren)
Standaard Carburateur ( wel sproeier 86 )
Onbegrensde CDI
Standaard uitlaat
Standaard luchtfilter

De trekkracht is opzich wel oke, maar denk dat hij nog wat sneller kan. Heb al een beetje zitten rommelen met de rollen (6gram,6,3) maar dit is te licht, maakt dus overtoeren. Drukveer was eerst wit van Malossi toen ik nog 50cc reed. Heb nu een gele drukveer. Ook loopt hij best wel hoog in toeren rond de topsnelheid. Topsnelheid maakt me in principe niet heel veel uit, vind de trekkracht belangrijker. Topsnelheid is nu denk ik rond de 65 gps. Snaartje is nu zo’n 2500km oud, zat erover na te denken een Malossi snaartje te kopen en een Naraku starterkrans ( is wat lichter dan de originele en originele is een beetje versleten ). Hebben jullie misschien verder tips qua afstelling/trekkracht verbeteren en wat beter in top lopen qua toeren?

Alvast bedankt!
 
Advertisement - register to remove this

Roller286

New Member
De 72cc rijd het beste met de orginele cilinderkop. Cilinderkop die jij gebruikt doet past boven de 80cc zijn werk. (best in combi met 24mm carb). De kleppen zijn in diameter groter wat geen zin heeft bij een standaart carb met 72cc. Ik rijd zelf met 72cc Naraku en standaart kop. NCY nokkenas, standaart carb met sproeier 88, mallosi multivario met witte drukveer en 8 gram rollen en onbegrensde cdi. En ook de standaart koppeling en veertjes. Vind het goed trekken en rijd net iets over de 70 op gps. Ook heuvel op gewoon dik 70 zonder probleem.
 
Advertisement - register to remove this
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
D 80cc montage agm vx50 4t Quick Forum 6
A Agm vx50 vs. Btc riva Quick Forum 1
K AGM VX50 ervaringen? Quick Forum 3
D AGM Nano 2009 CDI Quick Forum 6
O 2e hands agm scooter gekocht. Quick Forum 30
Similar threads

Top