50cc uithonen tips

Hallo ik wil mijn originele 50cc cilinder van mij speedfight 2 lc brom uihonen. Heeft dit nut op de top snelheid? en moet de sproeier dan aan gepast worden als ik dat ga doen? en nog een vraag ik heb er nu een race polini vario in zitten met een kevlar v snaar en een race koppeling. Als ik hem uithoon gaat dan dat optrekken helemaal stom doen(met het oog op de afstellingen enzo) of trekt hij alleen wat langzamer op.
 
Last edited:
Advertisement - register to remove this

Sparky

Well-Known Member
Ik denk niet dat je het gaat merken aan de performance.
Honen moet je niet zien als opvoeren maar meer een manier om je cilinder weer een nieuw leven te geven.
Je bewerkt de wand dusdanig dat hij er weer enigsinds als een "nieuwe" cilinder is, die natuurlijk ook behandeld moet worden als een nieuwe cilinder, omdat cilinderwand en nieuwe "oversize" zuiger met zuigerveren opnieuw op elkaar moeten inslijten. (goed inrijden dus).
 

Enterprise

Active Member
Ben het helemaal eens met Sparky. Op een 50 cil zal het weinig nut hebben. Een 70dr bijvoorbeeld zou je nog kunnen tunen en zelfs het carter kan dan bijgevijld/geslijpt worden.
 

eurokit

Broem Broem Pff Pff
Laat het ding uithonen, wat is het geen gietijzer de originele cilinder. Wel van alu met een nicaseal wand erin.. En die wil je niet verkloten..
 

Sparky

Well-Known Member
De Nikasil coating kan men opnieuw laten aanbrengen door gespecialiseerde bedrijven echter dan moet men diep in de buidel tasten, maw dit laat men alleen maar doen bij zeer dure cilinders of cilinders die zeer zeldzaam zijn.

Waarschijnlijk niet rendabel voor een brommer cilindertje, mocht dit uberhaupt van toepassing zijn!!!
 
Last edited:

henk_b

New Member
Honen doe je inderdaad om een cilinderwand te reinigen en iets op te ruwen zodat een nieuwe zuiger en/of zuigerveren weer kunnen inlopen/ inslijten voor een goede afdichting.
Het heeft geen zin als je de oude zuiger weer monteert. en honen is geen boren, of uitdraaien.
Het kan inderdaad niet bij een chroom wand of nikasil wand.
 

eurokit

Broem Broem Pff Pff
Je kan nicaseal wel honen, maar dan heb je een diamand hoon nodig.. Die ze bij twins scooter service wel hebben, maar een gemiddelde consument niet.. Ga je er zelf erin roeren dan bestaat de kans groot dat de wand eerder slechter dan er beter van word. En dan is alle tijd voor niks geweest.
Dus daarom gaf ik al aan, gewoon laten doen voor een specialist. En anders beter een nieuwe cilinder kopen als deze niet duur kosten.
 
Advertisement - register to remove this
Top