2009 Honda zoomer loopt niet meer

Verhoeff

New Member
Hallo,
Gisteren viel mijn 2009 honda zoomer onder het rijden uit. Vermogensverlies en liep wel stationair nog, na uitzetten om alles te controleren niet meer te starten.

Voor de rit olie gecontroleerd dat nog geen 50km oud was. Is een injectie motor. Had vonk, voor de zekerheid bougie vervangen. Voor de rit hele tank volgegooid met 98 en daarna nog 20km gereden voor het gebeurde. Luchtfilter eraf gehaald doet nog niks. Iemand enig idee wat het kan zijn?

Mvg,
 
Advertisement - register to remove this

Sparky

Well-Known Member
Vonk heb je.
De andere twee voorwaardes om een benzinemotor aan het lopen te krijgen is:
  1. Brandstof.
  2. Compressie.
Wordt je bougie nat na een aantal startpogingen?
Heb je het idee dat je brommer ineens minder compressie heeft?
 

Verhoeff

New Member
Hoi sparky,
Thanks voor je reactie.
Ja bougie wordt nat. Daarnaast ook compressie, hoewel dat wel lastig is te voelen met de kickstart, maar dat lijkt in orde te zijn.
 

Verhoeff

New Member
Dag jongens,

Naarmate ik met mijn scooter bexig ben gegaan, ben ik tot een aantal vragen en antwoorden gekomen.

Het bougie draad was stuk, hier ga ik een helicoil in zetten en dan even de compressie meten.

Ik dacht hierna alleen (omdat de kans zo klein is dat het een motorprobleem is bij deze trouwe honda) dat het wellicht aan de injector kon liggen. Ik heb de injector eruit gehaald en ben van plan deze even te reinigen. Kan deze injector 12 volt aan om hem te laten spuiten voor het reinigen?
 

trabiarie

Well-Known Member
Als je bougie draad stuk is kan dat natuurlijk ook gevolg hebben gehad voor de compressie , omdat langs de draad de druk kan weglekken.
Er is ook speciale injector reiniger , die je aan de benzine toe kan/moet voegen , een injector wordt aangestuurd door de ecu , je zou misschien de spanning kunnen meten op de connector op de injector tijdens het starten.
 
Advertisement - register to remove this
Top