Recent content by trabiarie

 1. trabiarie

  Kleine vraagjes topic #8

  Als het gepiep alleen met remmen is , waarschijnlijk een heel klein beetje kopervet op het vlak waar de remzuigers tegen de blokken aan komen. Dit geeft weleens een gepiep met remmen , door de lucht die daar tussen beweegt , en het kopervet sluit dit af. En inderdaad als de blokken op de schijf...
 2. trabiarie

  Kleine vraagjes topic #8

  Kan misschien wel met de schuifmaat die je eventueel hebt , ik heb er èèn waar aan de bekken een uitsparing bij de steel zit , deze is meer als een mm , als je een vergelijkbare hebt lukt het , en anders inderdaad met een micrometer zoals @4slaf4live opmerkte.
 3. trabiarie

  Zip IGET EURO5 BROM (45km/pu) zwaar vermogen verlies

  buiten dat zit er dan ook te weinig olie in het blok , wat met die 0,8 ltr toch al niet ruim bemeten is
 4. trabiarie

  Kleine vraagjes topic #8

  Remblokken kun je zo wie zo goed zien , maar niet iedereen denkt dan gelijk aan de schijf dikte , ook een indicatie in deze is , als je een rand voelt aan de buiten omtrek van de schijf , waar de blokken niet tegen aan komen. In mijn auto monteurs tijd ben ik weleens een schijf tegen gekomen die...
 5. trabiarie

  Zip IGET EURO5 BROM (45km/pu) zwaar vermogen verlies

  In deze beschrijving staat op blz 28 dat je de olie peilt met de dipstick( peilstok) losgeschroefd , ook op you tube zijn hierover filmpjes te vinden. Dit klopt bij mij , als ik de 800ml olie erin doe , staat het olie peil precies goed .
 6. trabiarie

  Zip IGET EURO5 BROM (45km/pu) zwaar vermogen verlies

  Bij mijn scooter grande retro gy6 moet je de peilstok er niet indraaien met olie peilen
 7. trabiarie

  Sym mio hapert bij lage snelheid/toeren

  Zet je oude bougie er weer eens in om uit te sluiten dat het de nieuwe bougie is
 8. trabiarie

  Kleine vraagjes topic #8

  Heeft net als bij een auto , ook de schijf van een scooter geen minimale dikte ? Ik heb eens ergens gelezen op het forum dat dit op de schijf staat ingeslagen. 1664116794 https://scooterforum.net/threads/minimale-dikte-remschijf-speedfight-2.211694/post-3529826 Hier is het topic wat er over ging.
 9. trabiarie

  Zip IGET EURO5 BROM (45km/pu) zwaar vermogen verlies

  Moet je ook de peilstok , net als bij een gy6 er NIET indraaien ? Of juist wel . Als het niet moet en je hebt hem er wel helemaal ingedraaid , zit er nu te weinig in.
 10. trabiarie

  Kymco scooter start slecht en valt uit

  die losse slang op de tweede foto zou misschien wel op het kleppendeksel horen , is van de carter ontluchting. Heeft hij wel benzine en geen diesel per ongeluk getankt ? ruik eens in de tank .
 11. trabiarie

  Zip IGET EURO5 BROM (45km/pu) zwaar vermogen verlies

  hoeveel olie heb je erin gedaan ongeveer?
 12. trabiarie

  Gy6 Blok loopt niet meer na kleppen stellen

  Er zat bij mij standaard 82 in , in een Keihin carb . Met deze sproeier had ik veel last met inhouden en stotteren , heb toen verhoogd naar 85 en loopt nu prima . Hij is nog helemaal standaard en ook begrensd , loopt 55 op de teller , zo'n 47 km op gps.
 13. trabiarie

  Retro scooter doet het begrenst slecht

  heb je de pulsgever van de koppelingsbel al doorgemeten ?
 14. trabiarie

  Starten BTC Riva Sport 2017

  Als hij koud is zou hij zonder gas moeten aanslaan , op de elecrische choke , daarna ongeveer een minuut versneld draaien , en dan naar stationair terug gaan. Dat doet hij dus een enkele keer goed. Als je de keren dat je start, wel gas moet geven , zou dit er misschien op kunnen duiden , dat dan...
 15. trabiarie

  CPI Oliver slaat niet aan

  Die zou je eens kunnen meten . En zoals Brute-Force ook al opmerkte , als het een tweetakt is je membraam , of je keerringen van de krukas . Als hij daar lekt verdwijnt het vacuum ook langs deze weg uit het carter.
Top