Recent content by Bas

 1. Bas

  Stuurslot Zip kapot

  Ja stuurslot kapot :p Het is niets meer dan een stukje metaal wat waarschijnlijk afgebroken is. Kappen eraf en kijken welk stuk precies kapot is.
 2. Bas

  Rollerbank proof sprinter

  Het is gewoon een hoop werk. Bedoel reken eerst eens de oppervlakte uit van 2 keer een 16mm carb. Dat is anders dan een 32mm carb. Als je wil showen bouw gewoon een dikke 2 cilinder (kan je ook met je 2 carbs aan de slag) en ga leuk sprinten ( www.nssc.nl )
 3. Bas

  Rare vraag denk ik, zou voorkomen dat mensen scooter in flat 3 hoog achter in kamer repareren ?

  Ik heb liever dat hij hier wel ze vraag stelt, en wij hem op een normale en rustige manier uitleggen dat het gewoon echt niet handig is. Daar heeft iemand uiteindelijk veel meer aan.
 4. Bas

  Rollerbank proof sprinter

  Afstand van je carb tot aan Carter gaat het grote probleem worden. Plus het gaat ook opvallen. En qua afstellen zal het ook een enorme opgave worden. Leuk maar gewoon niet haalbaar
 5. Bas

  20 jaar oude Vespa kopen of niet?

  Een 20 jaar oude vespa? De et4? Kwalitatief goede scooters, maar zoals elke scooter, onderhoud en dergelijke is altijd nodig. Ik durf niet te zeggen of het een gangbare prijs is. ps. 1 onderwerp openen is genoeg :)
 6. Bas

  2 krukassen krom zonder gas te geven.

  Bijzonder. Wat voor krukas had je gekocht? Andere dingen die anders zijn dan standaard? Welke derbi heb je exact? bouwjaar/type Ik vermoed ook niet goed gecentreerd. Hoe heb je dat gedaan, kan je dat proces ook beschrijven?
 7. Bas

  Comment by 'Bas' in media 'DSC_0010.JPG'

  Nette beta ark :grinning:
 8. Bas

  Comment by 'Bas' in media '20190711_160219.jpg'

  Mooie kleuren combo
 9. Bas

  Oliepijl

  Als dat lampje brand is het inderdaad de motorolie. Peil ook eerst je olie voordat je bijvult en gooi er niet teveel in, want dat is niet goed voor het motorblok.
 10. Bas

  Hoeveel Km kan je op een tank benzine rijden.

  Mijn oude NRG MC2 uit 1998 deed ik in het begin met een standaard cilinder met gianelli metal 1:23 mee, daarna werd het rap minder door het opvoeren ;)
 11. Bas

  Scooter probleem

  Afstelling is niet goed. Je nieuwe cilinder kan ook gewoon minder toeren maken misschien. Je geeft heel weinig informatie waardoor er geen antwoord eigenlijk te geven is
 12. Bas

  Stel de scooter sterft uit (als nieuw te koop is) en aanbod in 2dehandse zijn erg beperkt welke keuze zou je maken?

  Niemand bang dat er sowieso vanuit een mileubeweging straks een initatief komt om alle 2-takt uit te bannen?
 13. Bas

  Sym Mio beslommeringen.

  Zoeken op de bestandsnaam helpt, ik heb ze niet van scooterhulp vandaan. Vind het vreemd dat ze hun eigen tekst in de pdf verwerken imho.
 14. Bas

  Sym Mio beslommeringen.

  De url mag ook van mij staan, maar ik heb wel even de werkplaatshandboeken bij ons geupload: https://scooterforum.net/resources/peugeot-workshop-manual-4stroke-sym-2-valve.75/ Scheelt toch weer een account aanmaken ergens anders en het is fijn als mensen het bij ons uploaden. We proberen te...
 15. Bas

  Manuals Peugeot Workshop Manual 4stroke SYM 2 valve 2019-06-10

  Peugeot Workshop Manual 4stroke SYM 2 valve 2 pdf's met informatie over het motorblok. Ook voor de Sym Mio 2e generatie met het euro 3 motorblok S1P37QMA-2 Druk op de oranje download knop of de link: https://scooterforum.net/resources/peugeot-workshop-manual-4stroke-sym-2-valve.75/download
Top