1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

yamaha neo's: elektrische start werkt niet.

Discussion in 'Motorisch, tuning en onderdelen' started by hellebeer, 30 May 2009.

  1. hellebeer

    hellebeer New Member

    Joined:
    30 May 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ik kocht recent een yamaha neo's uit 1998. De staat van onderhoud is goed, jaarlijks een beurtje gehad. En een km stand van 4114 km bij aankoop.
    Alles, incl. het reservelampje voor de benzine werkt, behalve de elektrische start.

    De accu is goed, zonder lopende motor werkt de claxon, achterremlicht en richtingaanwijzers. De claxon maakt dan fiks herrie, dus spanning genoeg.
    De hoofdzekering is niet doorgebrand.

    Als ik de startknop indruk, gebeurd er amper wat. Ik hoor niets dat de startmotor in beweging brengt. Het enige wat ik hoor, is een kleine, zachte tik ter hoogte van de contactsleutel.
    Ik heb geen werkplaatshandboek.

    Iemand enig idee hoe ik dit systematisch kan oplossen?
     
    #1
  2. Advertenties - Gesponsorde links (Only for visitors)

  3. melf #50

    melf #50 Well-Known Member

    Joined:
    13 April 2003
    Messages:
    51,107
    Media:
    3
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    48
    dan zal of de startmotor kapot zijn of het start relais.

    dat laatste is vrij makkelijk te testen door de kabels van de stekker van het relais door te verbinden , als ie dan wel start is het relais kapot , doet ie dan nog niks zal de startmotor defect zijn.

    de massakabel moet overigens ook goed en aangesloten zijn.
     
    #2
  4. Advertenties - Gesponsorde links (Sign-up to remove)

  5. hellebeer

    hellebeer New Member

    Joined:
    30 May 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Bedankt voor de reactie.
    Ik heb geen bouwtekening van de neo's en weet dus niet waar het startrelais zit.
    Als ik het contact aanzet en op de startknop druk, hoor ik een zachte klik in de buurt van de contactsleutel. Moet ik daar ergens her relais zoeken, of bij de startmotor?
    Ik neem aan dat een relais min of meer universeel is en dat ik ieder merk gebruiken kan (bv auto)? Uiteraard met inachtneming van de specificaties zoals volt etc.
     
    #3
  6. melf #50

    melf #50 Well-Known Member

    Joined:
    13 April 2003
    Messages:
    51,107
    Media:
    3
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    48
    waar het geluid vandaan komt zal het relais zitten dan , even zoeken dus.

    als je doorverbind kun je testen of ie rond gaat.
     
    #4
  7. Stoffn_be

    Stoffn_be New Member

    Joined:
    12 March 2008
    Messages:
    262
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ik heb ook zo'n gelijkaardig probleem gehad.
    Echter was de oplossing bij mij dat de massa was losgekomen bij mijn startmotor zelf.
    Telkens ik elektrisch wou starten, klikte hij maar meer niet. Toen weer de massa goed aangekoppeld en alles werkte terug perfect.
     
    #5
Advertenties - Gesponsorde links (Only for visitors)

Share This Page